Ne kadar çekiciysem o kadar mükemmel erkek isterim!

 Kadın ne tür bir ilişkiye ihtiyacı varsa kendisine uygun eşi bu ihtiyaçları doğrultusunda seçer. Peki bu durum her zaman geçerli midir? Yapılan yeni bir araştırma kadınların eş seçimini belirleyen daha farklı etmenlerin de bulunduğunu gösteriyor. Bu araştırmayı da Veritas Psikoloji Magazin ele aldı.

Austin’deki Texas Üniversitesi araştırmacıları, kadınların seçimlerinin kendi çekicilik düzeyleriyle ilintili olduğu buldu.

"Çekici kadınlar hepsini istiyor: İyi genler, ekonomik yatırım, duygusal bağlılık, ebeveynliğe yatkınlık..."

Önceki araştırmacılar kadınların eş seçiminde aradıkları değerlerin ihtiyaç duydukları ilişkinin türüne bağlı olduğunu savunmaktaydı.

Bu araştırmalar uzun süreli ilişki düşünen kadınların kendileri ve çocuklarının geçimini sağlayacak, bakımını üstlenebilecek kaynaklara sahip kişileri eş olarak tercih edebileceğini gösteriyordu. Kısa süreli ilişki tercih eden kadınlarınsa daha çok fiziksel çekicilik ve erkeksilik gibi özellikleri ön planda bulundurduklarını savunuyordu.

Psikoloji Profesörleri Buss ve Todd Shackelford, kadınların ideal olarak, aradıkları bütün özelliklere sahip eşler istediklerini ancak, standartlarını kendileri hakkındaki kendi çekicilik değerlendirmelerine göre değiştirdiklerini buldu.

Bir kadının kendisine eş olarak seçeceği erkeğin sahip olmasını istediği özelliklerin, kendisini ne kadar çekici bulduğu ile doğru orantılı olarak arttığı saptandı.

Araştırmacılar, kadınların bir eşte olmasını istedikleri özellikleri; istenen fiziksel özelliklerin yansıtıldığı iyi genler, maddi kaynaklar, çocuk sahibi olma arzusu ve iyi ebeveyn olma potansiyeli ile sadakat ve bağlılık olarak dört kategoride gruplandırdı.



Advertising